Tijdens de voorbereidingen en het optreden op Hutspop, krijgen alle bands steun en advies van hun bandcoach. De bandcoaches zijn hoog aangeschreven muzikanten die hun strepen ruimschoots verdiend hebben in de muziekscene.

In 2015 kunnen de deelnemende bands genieten van begeleiding van:

Ewald Ebing Ewald Ebing:
www.ewaldebing.com, deze filosoof laat je wegdromen bij zijn toetsenspel van pop tot jazz. Zjn kunde, handen en muzikaliteit lijden je door ieder repertoire. Of hij nou les geeft, staat te jammen of met een van zijn formaties optreed zijn enthousiasme werkt aanstekelijk.
Wendy Zangzw wit Wendy Vos:
Presentatie en Performance coach. Wendy is al ruim 25 jaar muzikant, afgestudeerd aan het conservatorium Rotterdam, schoolmuziek met daarin hoofdvakken toetsen en zang. Als zangeres en koordirigent van een aantal Popkoren heeft ze veel ervaring opgedaan met Podiumpresentatie. Zingen en spelen in een band is net als een toneelstuk, je staat op het podium om je muzikale verhaal te vertellen. Laat jezelf niet alleen horen, maar ook zien!
Ron Mittelmeyer Ron Mittelmeijer:
Deze man is de “pop” opa van Hutspop. Begon op zijn twaalfde met gitaar en raakte op zijn 18e betrokken bij MOJO concerts, zo kwam hij in aanraking met de Delftse en Haagse muziek scene. Vanaf de zeventigerjaren heeft hij zich breed ontwikkelt, niet alleen als klassiek gitarist, maar ook in diverse bands als toetsenist, bassist en slagwerker. Van pop , rock, klassiek tot het levenslied niets is hem vreemd. Stilzitten kan deze man niet, op dit moment geeft hij gitaarlessen, voert het combo en koor van “De Leidse Rederij” aan en vereert als wij zijn … hoort Hutspop nu ook in het rijtje.
Paul Keijzer Paul Keijzer:
Paul studeerde als jazzdrummer aan het conservatorium van Massachusetts (USA). Na zijn studie werkte Paul onder andere op een cruiseschip, bij een musicalproducent en in diverse pianobars. In 2012 werd Paul ontdekt tijdens een cruise van Italië naar Brazilië door een Amerikaanse filmproducent. Via zijn netwerk kon Paul als gastartiest terecht bij diverse internationale jazzartiesten. In 2013 promoveerde Paul aan het Berlijnse conservatorium tot hoogleraar jazzslagwerk. Momenteel werkt Paul als Freelance drummer, presentator, cabaretier, docent en castingdirector.
Peter -G Peter Gheysen:
Bassist. Speelde met verschillende bands in binnen- en buitenland van New york tot Zuid Afrika tot London. Hij speelde op verschillende bekende festivals zoals Lowlands, Noorderslag en North Sea Jazz en won in 2003 zelfs de zilveren harp met zijn band.
 a3 Adrie Walen:
Speelt al lang gitaar in diverse Leidse bands zoals, Gratis Bier (met Eltjo Cleton) , Lt. Ernesto, Hit-P-Tits. Op dit moment hard bezig in zijn studio Idealmusic met als laatste release de kerstsingel van Jasmine Sendar X-Mas Everyday ft. Jorgen Raymann.
max Max Anglionin:
Hij speelt drums, bas en toetsen en studeert dit laatste op het Conservatorium in Amsterdam. Deze druk bezette derde jaars zit in zes bandjes in Leiden en gaat met vele stromen mee: Pop, Rock, Funk, Soul, Singer/Songwriter, Disco. Bij de Leidse Singer/Songwiterband Long Conversations drumt hij en bij de Leidse Rock coverband ’09 speelt hij de bas.