Altijd al op willen treden voor een groot publiek en dat ook nog eens voor het goede doel? Bij Hutspop zit je goed!

Bedenk echter wel goed of je tijd kunt investeren in Hutspop voordat je je inschrijft. De gevormde bands hebben negen weken de tijd om te repeteren. Het geheel zal binnen deze periode aardig wat van jullie tijd in beslag nemen. Je krijgt namelijk workshops, repetities en overleg met je bandleden en coach.

Stap 1: inschrijven

Inschrijven doe je via www.hutspop.com/inschrijven. Zorg dat je alle gegevens invult en stuur ook beeldmateriaal mee zodat we kunnen beoordelen of je het basisniveau beheerst om mee te doen aan Hutspop. Na invulling van het formulier wordt je inschrijving per mail bevestigd. Als je jonger bent dan 16 jaar; vraag dan toestemming aan je ouders. In de agenda op de website zie je wanneer de inschrijving sluit.

Stap 2: definitieve inschrijving

Als je je hebt ingeschreven, betekent dit nog niet dat je mee mag doen aan Hutspop. Je ontvangt per mail een uitnodiging voor een try-out bij de Rockschool. Zo kunnen wij het niveau van de inschrijvingen beoordelen en kijken of jij het basisniveau beheerst. De uitslag volgt per mail en valt niet over te corresponderen.

Stap 3: de trekking

Op de trekkingsdatum worden de kandidaten die door zijn verwacht in Studio de Veste. De namen van de muzikanten die op de try-out geselecteerd zijn gaan per muziekinstrument / categorie in een “hutspot”. Iedere band krijgt een bandcoach toegewezen. De bandcoach stelt een eigen band samen door uit iedere pot blind een naam te trekken. Iedere band trekt vervolgens blind uit de verschillende enveloppen vijf liedjes. Na de trekking is er aansluitend een jamsessie dus neem vooral je instrument mee.

Stap 4: oefenruimte

De band is zelf verantwoordelijk voor het regelen en eventueel betalen van de nodige oefenruimte. Wij als Hutspop organisatie hebben geregeld dat jullie sowieso één keer gratis gebruik kunnen maken van de oefenruimtes bij onze sponsor: The Box Studio’s in Katwijk. De volgende sessies kunnen tegen  een gereduceerd tarief geboekt worden.

Stap 5: workshops

Halverwege het Hutspop traject zijn er, onder begeleiding van coaches en onder toeziend oog van publiek, workshops bij The Box Studio’s in Katwijk. Daar wordt gekeken naar presentatie & performance zodat jullie voor het optreden de puntjes op de i kunnen zetten.

Stap 6: Hutspop

Tijdens de trekking heb je vijf enveloppen met liedjes getrokken. Uit iedere envelop moet je een liedje kiezen. Alle liedjes mogen naar eigen creatief inzicht ingevuld, verbouwd of vertaald worden. Iedere band speelt op Hutspop dus vijf liedjes en krijgt maximaal 25 minuten podiumtijd. Een professionele driekoppige jury beoordeelt elke band op o.a. muzikaliteit, creativiteit, samenspel en performance. Zij bepalen aan het eind van de dag welke band er wint. Er zal echter een verrassingselement in deze beoordeling zitten.

Mail: Contact pagina
Social media: www.facebook.com/hutspopleiden, twitter.com/hutspopleiden