Annulering Hutspop 2017

Met pijn in ons hart hebben wij besloten om Hutspop 2017 niet plaats te laten vinden. Dit om verschillende organisatorische en financiële redenen. Ondanks het bericht dat Hutspop verplaatst zou worden hebben wij na lang beraad dit besluit moeten nemen.

Op dit moment zijn wij druk bezig om te kijken of er opties zijn om een nieuw evenement, in een nieuwe setting op te zetten voor 2018. Zodra hier meer over bekend is zullen wij jullie uiteraard hiervan op de hoogte brengen.

Het goede doel waar wij ons sinds 2013 voor in hebben gezet (muzieklessen voor kinderen uit minderbedeelde gezinssituaties betalen) gaat in de vorm van Stichting Toi Toi Toi zelfstandig door.

We willen jou bedanken voor je inzet, steun en vertrouwen de afgelopen jaren.

Indien je nog vragen hebt naar aanleiding van deze mail kun je altijd contact met ons opnemen.

Met een vriendelijke groet,

Team Hutspop


Hutspop nieuwe stijl! 

Zoals beloofd na een jaar van afwezigheid, zal Hutspop in 2017 terugkeren in een nieuw jasje, beginnend met de datum! Zet 9 september alvast in je agenda, het belooft een dag vol gezelligheid, muziek, en (hopelijk) stralend mooi weer te worden!

Jouw bijdrage hebben we voorgaande jaren uiteraard enorm gewaardeerd, en we hopen je dan ook deze dag weer te mogen verwelkomen als muzikant, coach, vrijwilliger of bezoeker! Het Hutspop Directie Team staat voor je klaar als je vragen hebt!
Je kunt ons bereiken via onze contact pagina
Muzikanten die zich willen inschrijven om deel te nemen kunnen dit doen op http://www.hutspop.com/inschrijvenWe zien je graag op 9 september!

Muzikale groet,

Het Hutspop Team


Hutspop Jamsessie op 1e Pinksterdag

Hutspop heeft als doelstelling een grote diversiteit aan muzikanten samen te brengen en een uniek podium te bieden. Hutspop wil met dit muzikale evenement bovendien geld inzamelen voor de Hutspop Cultuur Foundation. Deze foundation voorziet  in samenwerking met Stichting Kinderen van de Voedselbank, kinderen uit minder bedeelde gezinnen van muzieklessen.

Omdat we de vaste dag van Hutspop (Hemelvaartsdag) dit jaar op 5 mei (Bevrijdingsdag) valt, hebben wij na lang beraad besloten Hutspop dit jaar helaas te laten vervallen. Toch kunnen wij het niet laten iets leuks te doen in de Hutspopspirit. Daarom hebben wij op 15 mei aanstaande een Hutspop Jamsessie georganiseerd in Studio de Veste.

Kom ook en neem al je muzikale vrienden mee! Zodat we er eerste pinksterdag een echt Hutspop feest van kunnen maken!

Tot 15 mei!!

Een muzikale groet van het hele Hutspop team!


Storing

Helaas ondervinden we momenteel wat problemen met onze website. We zijn er druk mee bezig en hopen het zo snel mogelijk opgelost te krijgen. Uiteraard kun je tot die tijd gewoon terecht op onze Facebook pagina! https://www.facebook.com/hutspopleiden


Hutspop slaat een jaartje over, terug in 2017!

Afgelopen Hemelvaart vierde Hutspop haar vijfjarig bestaan. Dankzij de inzet van de talentvolle deelnemers, de gedreven en bekwame coaches en een enorm team enthousiaste vrijwilligers, werd ook deze editie een groot succes.

In 2016 zal Hemelvaart, een dag waar Hutspop onlosmakelijk mee verbonden is, vallen op 5 mei. Gezien de beschikbaarheid van de muzikanten, hoeveelheid bestaande festivals en de wens van het management team van Hutspop het evenement niet te verplaatsen naar een andere datum dan Hemelvaart, is er gekozen 2016 te gebruiken om te evalueren, herstructureren en misschien wel vernieuwen, om in 2017 op 25 mei terug te keren en te knallen!

Hutspop blijft zich in 2016 uiteraard wél gewoon inzetten voor de Hutspop Cultuur Foundation om kinderen uit minder bedeelde gezinnen van muzieklessen te voorzien. Ook staan wij zeker open voor suggesties van bezoekers, sponsoren en deelnemers om in 2017 terug te keren met een muzikaal evenement waar Leiden trots op kan zijn! Heb jij een suggestie of wil je deelnemen als vrijwilliger, neem dan contact op via onze contact pagina.

Muzikale groeten,

Het Hutspop team


Winnaar Hutspop 2015

Na een zonnige en enerverende zaterdagmiddag is na stevig jury beraad en het aplaus van het publiek de band Young Blood als winnaar gekozen. Zij winnen het Klapstuk 2015! Van harte gefeliciteerd!

Young blood 2015


Verslag Hutspop 2015

Hutspop 2015 was direct een succes toen de dag opende met een heerlijk zonnetje. De organisatie hield al weken de voorspellingen in de gaten omdat deze alle kanten op schoten. De eerste winst was direct binnen. Het opbouwen verliep voorspoedig. De Partyloods, gemeente en vele andere facilitaire bedrijven kenden na 5 jaar Hutspop hun weg wel tijdens het opbouwen, maar ook nieuwkomer The Box, die dit jaar voor het eerst het licht, geluid en podium verzorgde met hun Bandcare afdeling gingen als een raket. Hierdoor heerste er al veel rust toen K&G3 met onze Hutspop sterren Carina Kooi, Mirte Plomp, Erwin Goossenson, Dave de Vogel en Ryanne Hoek de soundcheck in gingen. De vele vrijwilligers zetten nog even de puntjes op de i, de dag werd doorgesproken met de presentatoren en het publiek druppelde langzaam het plein op.

Klokslag 14:00 uur begon Hutspop met veel enthousiasme. Het voorprogramma (eerder genoemd K&G3 onder leiding van Rene Leckie met de Hutspop vocalisten) knalde het denkbeeldige dak van het plein. Al snel werd het lekker druk.

Om ca 15:30 uur ging, na wat last minute technische aanpassingen, de eerste Hutspopband van start. To the Max! met Jeffrey Heidstra (Winnaar 2011), Cindy Brandon, Gijs Janssen (in de voetsporen van veelvoudig Hutspopfinalist en neef Lars Hidding), Percy Klavert, Wouter Mejan en Donatas Rasiukevicius beten het spits af en niet onverdienstelijk. Coach Max stond te stralen van trots. Tijdens de ombouw gaven de heren van ‘De dood en de Gladiolen’ een acte de pressante aan de andere kant van het plein. De tweede Hutspopband die het podium betrad was Young Blood; Lotte van Doeselaar, Babette Glasbergen-Riethoven, Quinn Sader, Ruben Pichel, Robin Kraag en Yordi Beelen lieten met hun jong enthousiasme het plein lekker swingen. maar daar had coach Ewald Ebing (coach van de winnende band van 2014) inmiddels ervaring mee. De derde Hutspopband die voorgaande optredens maar even moest gaan zien te evenaren was A.K.A. de Extra Specials. De Italiaanse schoonheid Valentina Luvrano nam samen met Floor Meij de vocalen op zich aangevuld door Gijs Vleeshouwers, Xandra vd Putte, Ronald van Beek en Alfredo Molina. Coach Adrie Walen gooide zijn wilde haren door de lucht tijdens hun prachtige vertolking van So What van Pink.

_dsc6200

Nu was het tijd voor een break die oud hutspoppers Anouk vd Nieuwendijk, Bobby Rond, Mirte Plomp, Myrte Glasbergen en Paul Matthijssen vakkundig wisten op te vullen. Het publiek heeft zich hier geen seconde om verveeld, eerder het tegenovergestelde. Om even voor 17:00 uur was het tijd voor een stukje officiële huldiging van Steven vd Linden die samen met Hutspop zijn Hutspopjubileum vierde, dit werd beloond met een GAUWE HORLOJUH. Het begin van een hilarisch optreden van April Fools die met de nodige muzikale humor het publiek enorm wist te boejuh. Met coach Ron Mittelmeijer als trotse Rock-opa aan de zijlijn. Een flinke dobber voor de dames van ‘Met zijn Vieren’ om dit aan de andere kant van het plein tijdens de ombouw te evenaren. Maar deze dames verdienen volgend jaar een plek op het grote podium! Chapeau! De vijfde Hutspopband, 50 Shades of A Minor wist muzikaal te verassen, leuke creatieve variaties werden vakkundig uitgevoerd door Susan Langeveld, Arjen Grimmius, Jop Koenegracht, Jan Borsboom en Maarten de Hoog die een dubbelrol vertolkte (zowel zang als toetsen). Coach Wendy Vos heeft als enige vrouwelijke coach haar vele kleuren aan ervaring en enthousiasme aan haar band meegegeven.

Na het tweede optreden van de Hutspop House Band was het de taak van Poëtic Justice om een laatste indruk achter te laten, wat na de opkomst van de keniaanse Wendy Kimani in haar kanten rode jurk een blijvende zou zijn. Haar zoete stem werd aangevuld met de krachtige klanken van Willem Jan Wever, Joey van der Wijngaard, Tom Stapper, Bas de Jong en Arnold Verbeten. Wat zullen zij het de jury lastig gemaakt hebben. En dat zonder coach! Tijdens het klapstuk van de avond Midnight Men, ging de Jury in beraad (het deskundige oordeel van Frits Dennert meenemende want hij zat klappen uit te delen op het podium). Zij hebben een vol uur nodig gehad want het niveau was hoog dit jaar en de bands lagen dicht bij elkaar. Maar op 27 juni zullen wij tussen 15:00 uur en 18:00 uur de volgende drie band terug zien op het Stadhuisplein: To the Max, Young Blood en 50 Shades of A Minor. vacation planner . Zorg dat je erbij bent, want jij kunt mede bepalen wie er dit jaar naar huis gaan met het Klapstuk 2015.

Hutspop 2015 was een waanzinnig mooie dag en we hopen een mooie slag geslagen te hebben voor de kinderen die een beroep doen op de Hutspop Cultuur Foundation. Want dat is waar we het allemaal voor doen (en de gezelligheid natuurlijk).


Presentatie Deelnemende Hutspop Bands 2015

PREVIEW: “Hutspop 2015, the Bands”

De eerste band heeft zich de naam: “Young Blood” gegeven. Logisch, want op een uitschieter na, is de gemiddelde leeftijd zeventien jaar. De band oefent bij coach Ewald thuis. Ewald is professioneel muzikant en muziekdocent, en wie zijn woning binnen gaat waant zich in een studio. Een veelheid aan instrumenten maakt het eenvoudig hier de oefensessies te houden.

Young Blood Quinn is herstellende van een gekneusde pols, maar heeft zijn collega’s verzekerd dat dit hem er niet van zal weerhouden zijn partij te tikken. De overige Young Bloods zijn: Ruben op gitaar (en als het nodig mocht zijn, nog enkele andere instrumenten); Lotte en Babette , zang; Yordi op de toetsen; en Robin op basgitaar. De toegewezen nummers vallen niet bij de hele groep in goede aarde. Maar de wil om er iets van te maken is aanwezig! En zoals coach Ewald benadrukt, is het van belang om je muzikaal breed te ontwikkelen, zodat je uiteindelijk ieder repertoire aankunt. Op de vraag waar de muzikale belangstelling vandaan komt wordt uiteenlopend geantwoord. Ruben kreeg direct na zijn geboorte een gitaar in zijn handjes gedrukt en kon dan ook niet anders dan in zijn vaders voetsporen treden. Lotte komt uit een muzikale familie, heeft zelfstandig haar muzikale pad uitgestippeld en is via o.a. jamsessies bij Hutspop terecht gekomen. Yordi heeft al een tijd pianoles, evenals Quinn op de ketels. Robin is autodidact, met soms een beetje hulp van zijn vader, die in een band speelt. Babette komt uit de koor/gospel wereld en werkt er met Lotte aan om van de verschillende stijlen een nieuwe klank te maken.

Band twee noemt zich “April Fools“. Deze naam is ontleend aan de 1 aprilgrap van gitarist Marlon, die op 1 april een app naar de Hutspop organisatie stuurde dat er ruzie in de band was en dat coach Ron de pijp aan Maarten had gegeven. Paniek in de gelederen, maar na een paar verontrustte apps werd het een en ander opgehelderd. Grap geslaagd derhalve. Bassist Steven is een oudgediende: als enige deelnemer aan Hutpop beleeft hij dit jaar zijn lustrum. Net als Marlon is ook Elger (de toetsenman) pas enkele jaren met zijn instrument in de weer, maar de vastberadenheid om de top te bereiken is voelbaar. Marlon heeft zich voor deze gelegenheid een nieuwe Gibson Les Paul aangeschaft, en ook de ”piano” van Elger ziet er voor een leek eerder als een meet- en regelstation uit dan als een muziekinstrument. Op zang de klassiek geschoolde koorzanger Arjan en jazz zangeres Lillian. Net als bij de vorige band zijn ook deze twee vocalisten druk doende om de stijlen aan te passen aan wat nodig is voor hun repertoire. Dat niet alle vijf de nummers ieders smaak zijn is in een geval niet te merken aan de later ingevlogen drummer. Pieter verving de oorspronkelijke drummer die helaas ook de pijp aan Maarten moest geven. Zoals gezegd zal het Pieter worst zijn wat er gespeeld wordt – als er maar gespeeld wordt. Pieter is met z’n dertien jaar het jongste bandlid van April Fools, en hij tikt alle 5 de nummers met dezelfde inzet en enthousiasme. Een van de belangrijkste zaken voor coach Ron is om te trachten vanaf het begin een goede sfeer/harmonie in de groep te krijgen. Desgevraagd vertelde hij dat dit met April Fools een makkie was.

Band 3 Is helaas niet meer. Na wekenlang overleg over oefendata bleken de agenda’s onvoldoende ruimte te laten voor voldoende repetitietijd. Helaas moest deze band de pijp aan Maarten geven.

Band 4, genaamd “50 Shades of A Minor”, is de band van zangpedagoge en band coach Wendy, met op toetsen en zang Maarten (die zich nog steeds zit af te vragen wat hij met die drie pijpen moet doen). Maarten doet dit jaar voor de tweede keer mee . Zijn kwaliteiten als zanger en toetsenist kennen we inmiddels en we vragen ons af welke verrassing hij nog onder de pet heeft. We zien hem regelmatig in de Box met een gitaar om zijn nek. Jop op gitaar en voor ’t eerst dit jaar. Hij werd tijdens een sessieavond in De Veste door Jeffrey gevraagd om mee te doen. Het is overigens opvallend dat veel muzikanten uit de deelnemende bands elkaar kennen van de jamsessies in De Veste. Ook de slagwerker Arjen is nieuw in de Hutspop crew en werd door Joey (Band of Beards en winnaar 2014) aangespoord om mee te doen. Susan zingt het liefst blues en rock en verklaart, met instemming van de rest van de band, dat het toegewezen repertoire XXX is. Een buitengewoon duidelijke duiding dat ze met andere nummers een stuk gelukkiger waren geweest. Als je Jop zou vragen welke nummers hij zou hebben gekozen antwoord hij waarschijnlijk: Doe maar iets van Led Zeppelin en Led Zeppelin, Led Zeppelin, Led Zeppelin en eh …Led Zeppelin. Maar dankzij de professionaliteit van de band worden de songs als een uitdaging opgepakt. Bassist Jan is volgens ons de enige voor wie het affiche aanleiding was om mee te doen aan Hutspop. Jan speelt nu acht jaar bas en vormt met Arjen een steady basis voor een band die op de eerste plaats afgaat! Volgens coach Wendy gaat haar band de eerste en de tweede plaats winnen.

Band 5 De naam voor band 5 werd democratisch gekozen op de laatste repetitie avond in de Box, vanwege de tijdsdruk: “2 the Max”. Coach Max was duidelijk wat beduusd. Donatas, op drums, doet dit jaar voor het eerst mee en tikt na een half jaar les niet onverdienstelijk. Bassist Percy doet dit jaar voor de derde keer mee aan Hutspop. Ook de toetsenist is nog redelijk vers en dankzij Hutspop is Wouter weer les gaan nemen bij een vooraanstaand muziekdocent in Leiden. Cindy en Jeffrey zijn inmiddels oudgedienden en werken aan een goede afstemming van hun stemmen en de partijen die zij in de vijf toegewezen songs moeten zingen. Cindy heeft zich de afgelopen drie jaar muzikaal sterk ontwikkeld en volgt momenteel een jazz-workshop bij een bekwaam muziekdocent in Leiden. De meesten kenden Hutspop al en hebben zich spontaan aangemeld voor de auditie 2015. Alleen gitarist Gijs werd gechanteerd door zijn tante, en Donatas moest met veel bier worden omgekocht. Ze hebben helaas nog niet al te vaak als band kunnen repeteren maar tijdens een bezoek aan de Box was te horen dat het huiswerk veel goedmaakte. Coach Max is eerste jaars bandcoach en heeft door zijn werkzaamheden bij zijn eigen band en mede door zijn studie piano aan de popopleidingen in Amsterdam en Haarlem voldoende know-how om “2 the Max” naar een bovengemiddeld niveau te Leiden.

Band 6 Helaas moest Peter als coach al in het begin afhaken. Het heen en weer reizen van Antwerpen naar Leiden en vice versa bleek voor hem helaas toch onverenigbaar met zijn drukke agenda, met als gevolg dat de band ”Poetic Justice“ op eigen kracht aan de gang moest. Of de coach gemist wordt? Daarover is de bassist duidelijk. Tom vertelt dat zijn ervaringen met coaches in de vier voorgaande edities van Hutspop uitstekend waren en dat de coach de rode draad voor de band vormt. In acht weken een vijftal verschillende muzikanten van uiteenlopende leeftijden en muzikale voorkeuren tot een band smeden is geen geringe klus. “Poetic Justice” heeft de mazzel dat alle bandleden ruime muzikale ervaring hebben. Zowel Tom als drummer Arnold en gitarist Joey hebben zelfs in eerdere edities al eens in de winnende band gespeeld, en kunnen derhalve ook op Hutspop ervaring bogen. Verder bestaat de band uit Bas de Jong op toetsen, en de zang wordt meer dan verdienstelijk verzorgd door de Keniaanse zangeres Wendy en Willem Jan, die ook gitaar speelt. Wendy die in het dagelijks leven meer Engels dan Nederlands spreekt draait niettemin haar hand niet om voor een Nederlandstalig nummer. Het speelplezier straalt van deze band af, en met drie voormalige winnaars in de gelederen lijken de kansen gunstig.

Band 7 “The most funny experience with this band is to work with our coach Adrie!” vertelt zangeres Valentina. Ze is Italiaanse en spreekt nagenoeg geen Nederland, maar beheerst het Engels voldoende om aan te geven dat ze zeer content is met deze groep muzikanten. Dit wordt beaamd door zanger/gitarist Floor, en ook de rest van de club knikt instemmend. Deze band werd zeer onlangs bekroond met de naam “A.K.A. the Extra Specials” (A.K.A. staat voor: “Also Known As”). Alfredo is een klassiek geschoold pianist en verklaart, net als Floor overigens, dat hij helemaal into Bach is. Wat doet hij dan in een Hutspop band? Het antwoord van Alfredo: just for fun, voor de uitdaging, en hij was gevraagd door Wendy… en als Wendy je iets vraagt kun je onmogelijk nee zeggen! Valentina heeft zangles gehad en werkt het liefst in de jazz- en soul-sferen. Floor werd door coach A3 gedwongen om een keer mee te doen; of hij daar spijt van heeft laat hij na afloop weten. Bassist Ronald doet voor de tweede keer mee, en voor gitariste Xandra is het alweer de derde Hutspop. Drummer Gijs schaart zich in het rijtje klassiek-liefhebbers en vertelt een groot liefhebber van Chopin te zijn. Maar desondanks is hij een stevige rock drummer die al voor de derde maal mee tikt.


Hutspop bij Studio Alphen

Afgelopen vrijdag  20 februari was Hutspop te gast bij Studio Alphen, Rosemarie en Petra-wendy vertelde het een en ander over het festival en finalist Koen Oosterhuis en Winnares Carina Kooi lieten live horen hoe hoog het niveau in 2014 was. De inschrijvingen voor 2015 zijn open dus heb je muzikaal talent? Schrijf je nu in!!

Luister hier het hele interview:

domain owner into


En de winnaar is: Band of Beards

Op het stadhuisplein in Leiden stonden vandaag 3 bands voor hun finale optreden! Na luid applaus en een zeer positieve beoordeling van de Professionele jury, hebben we een nieuwe winnaar van de vierde editie van Hutspop. De band die zich winnaar van Hutspop 2014 is:

Band of Beards met Carina KooimJoey van der Wijngaard, David Stok, Bas Kallenberg en Joost Hoppenbrouwer en coach: Ewald Ebing


 • Agenda

  2017
  9 September Hutspop
 • Anbi Status

  Hutspop heeft een ANBI-Status - Algemeen nut beogende instellingenbeogende instellingen Klik op het ANBI logo voor meer informatie over belastingvoordeel bij giften aan Hutspop.
 • © Copyright Hutspop 2010 - 2018. Alle rechten voorbehouden. Tenzij anders vermeld berusten alle rechten op informatie (tekst, beeld, geluid, video, etc) die u op deze site (hutspop.com, hutspop.org en alle onderliggende pagina’s) aantreft bij Hutspop of zijn gelicenceerd aan Hutspop. Dit copyright geldt voor naam, logo en concept.

  Gehele of gedeeltelijke overname, plaatsing op andere sites, verveelvoudiging op welke andere wijze dan ook en/of commercieel gebruik van deze informatie is niet toegestaan, tenzij hiervoor uitdrukkelijk schriftelijke toestemming is verleend door Stichting Hutspop Producties of tenzij aan de onderstaande voorwaarden wordt voldaan. Deze informatie mag worden bekeken op een scherm, gedownload worden op een hard-disk of geprint worden, mits dit geschied voor persoonlijk, informatief en niet-commercieel gebruik, mits de informatie niet gewijzigd wordt, mits de volgende copyright-tekst in elke copy aanwezig is: “© Copyright Hutspop”, mits copyright, handelsmerk en andere van toepassing zijnde teksten niet worden verwijderd en mits de informatie niet wordt gebruikt in een ander werk of publicatie in welk medium dan ook. Hutspop voert het beheer over de pagina’s op deze website. Het linken en verwijzen naar de pagina’s op deze website mag altijd. De webmaster stelt het op prijs hiervan in kennis te worden gesteld. - RSS Feed